Izvedba TALIS v letu 2023

Za raziskavo TALIS smo pomladi izbrali vzorce sodelujočih šol za izvedbi v letu 2023 in v letu 2024. Šole so vabila za sodelovanje v letu 2023 prejele v začetku šolskega leta. Učitekji ijn ranatelji so na vprašalanike odgovarjali v marcu in aprilu 2023.

Preko poletja je mednarodni center združil podatkovne zbirke in pripravil verzije vprašalnikov za raziskavo v letu 2024. Vanje je vključen tudi vidik izobražavenja za trajnostni razvoj in uporaba umetne inteligence.

Slovenija bo za sodelovanje v TALIS v letu 2024 zaprosila vse tri populacije učiteljev: razredne in predmetne učitelje osnovnih šol ter učitelje vseh srednjih šol. Vsebinska področja v TALIS so tako široka, da bodo za učitelje mednarodno pripravljeni tri različice vprašalnikov. Za veljavne statistične izračune bomo potrebovali odgovore od več tisoč učiteljev v vsaki državi. Za Slovenijo to pomeni, da bodo v raziskavo vključeni srednješolski učitelji z vseh šol in osnovnošolski učitelji z več kot polovice vseh osnovnih šol v državi.

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)

TIMSS in TALIS Slovenija

Kdo smo? TIMSS in TALIS Slovenija je projektna skupina na Pedagoškem inštitutu, ki izvaja raziskavi TIMSS in TALIS.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja