Izvedba raziskave

V raziskavo je bilo povabljenih 150 naključno vzorčenih osnovnih šol in vse srednje šole. Za srednjo šolo je štela izobraževalna inštitucija, ki ima ravnatelja in izobražuje srednješolce.

Učitelji in ravnatelji so izpolnili spletne vprašalnike za TALIS in za študijo nasilja pomladi 2018. Junija 2019 je izšel prvi del poročila in marca 2020 drugi del poročila, mednarodna in slovenska izdaja. Natisnjeno slovensko izdajo obeh poročil so vse sodelujoče šole dobile po pošti. Vsa poročila v e-obliki so javno dostopna in objavljena na slovenskih in mednarodnih straneh raziskave.

Mednarodne baze podatkov so anonimizirane (spremenjene so identifikacijske številke šol, da ne bi moglo priti do razkritja) in so javno dostopne za nadaljne analize. Za pravilne izračune, ki upoštevajo vzorčenje in uteži, je treba uporabiti SPSS z vmesnikom IDB Analyzer.

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za vložen trud v pripravo in odgovarjanje na vprašalnike, še posebej pa za spremljanje objav izsledkov in njihovo uporabo za izboljšanje našega izobraževalnega sistema.

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)