Izvedba raziskave TALIS 2024

V raziskavo bo povabljenih 260 naključno vzorčenih osnovnih šol in vse srednje šole. Za srednjo šolo šteje izobraževalna inštitucija, ki ima ravnatelja in izobražuje srednješolce.

Preberite si vsebinska Izhodišča raziskave TALIS.

Učitelji in ravnatelji bodo izpolnili spletne vprašalnike za TALIS pomladi 2024. Junija 2025 bo izšlo poročilo. Natisnjeno slovensko izdajo poročila bodo vse sodelujoče šole dobile po pošti. Vsa poročila v e-obliki bodo javno dostopna in objavljena na slovenskih in mednarodnih straneh raziskave.

Anonimnost sodelovanja je zagotovljena na mednarodni in nacionalni ravni z metodologijo, ki se v celoti odpove zbiranju katerihkoli osebnih podatkov in sledi sodelujočim v raziskavi izključno po njihovih številskih identitetah. Več je v pojasnilih o uporabi podatkov.

Mednarodne baze podatkov (za sedaj na voljo za raziskave TALIS do 2028) bodo anonimizirane (spremenjene so identifikacijske številke šol, da ne bi moglo priti do razkritja) in javno dostopne za nadaljne analize. Za pravilne izračune, ki upoštevajo vzorčenje in uteži, je treba uporabiti SPSS z vmesnikom IDB Analyzer.

(Skupno 2.951 obiskov, današnjih obiskov 1)