Raziskovanje poučevanja

Raziskava TALIS je ena izmed raziskav OECD, ki je izvedbo zaupal neodvisni organizaciji IEA, Mednarodnemu združenju za raziskovanje učinkov izobraževanja. IEA izvaja mnoge svoje velike raziskave o znanju mladih, med njimi tudi raziskave TIMSS (matematika in naravoslovje), PIRLS (bralna pismenost) in ICCS (državljanska pismenost), pa tudi raziskave drugih institucij, OECD, Svetovne banke in Unesca.

Raziskovalni oddelek IEA, IEA-ETS Research Institute (IERI), vzpodbuja uporabo podatkov vseh raziskav v najširšem krogu, med šolskimi strokovnjaki, raziskovalci in politiki. Za vse velike mednarodne meritve izobraževanja, pod skupnim imenom ILSA (International Large Scale Assessments), so vzpostavili spletni portal z informacijami o njih:

ILSA Gateway na naslovu http://ilsa-gateway.org

Poseben razdelek je namenjen raziskovalnim člankom, ki izhajajo iz zaključenih raziskav:

                          Papers

Tako lahko s klikom na TALIS 2013 dostopamo do člankov o prejšnji izvedbi raziskave o poučevanju, v kateri Slovenija sicer ni sodelovala. Ob izbiri raziskave se na desni stran pokaže seznam še vseh drugih uporabnih informacij od zasnove in izvedbe raziskave do dostopa do vseh mednarodnih baz podatkov in rezultatov.

Vljudno vabljeni k raziskovanju informacij o mednarodnih meritvah v izobraževanju!

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)

TIMSS in TALIS Slovenija

Kdo smo? TIMSS in TALIS Slovenija je projektna skupina na Pedagoškem inštitutu, ki izvaja raziskavi TIMSS in TALIS.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja