NOVA OBJAVA REZULTATOV

Z dnem 23. marca 2020 je objavljen drugi del poročila in rezultatov raziskave TALIS 2018,

Učitelji in ravnatelji, cenjeni strokovnjaki

Vabimo k ogledu mednarodnih in slovenskih besedil in rezultatov rezultatov.

OBVESTILO JAVNOSTI
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Pedagoški inštitut, Ljubljana

Rezultati mednarodne raziskave TALIS 2018

Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj je objavila še drugi del rezultatov Mednarodne raziskave učenja in poučevanja TALIS (Teaching and Learning International Study), ki predstavlja enega od načinov vključevanja glasu učiteljev in ravnateljev v procese priprave izobraževalnih politik.

(Ljubljana, 23. 3. 2020) V raziskavi je poleg Slovenije sodelovalo še 47 držav, skupno 260.000 učiteljev, ki predstavljajo glas več kot 8 milijonov kolegov. V Sloveniji je sodelovalo 2097 učiteljic in učiteljev tretjega izobraževalnega obdobja ter 119 ravnateljic in ravnateljev osnovnih šol in 2200 učiteljic in učiteljev ter 103 ravnateljice in ravnatelji srednjih šol v Sloveniji. V Sloveniji je raziskavo izvedel Pedagoški inštitut, na mednarodni ravni pa jo koordinira OECD.

Skladno z načrti OECD in večine evropskih držav v tem času objavljamo le kratko obvestilo s povzetkom osnovnih mednarodnih rezultatov raziskave, ki se nanašajo na odgovore učiteljev osnovnih šol. Podrobnejše predstavitve in prve razprave o pomenu raziskave in njenih rezultatih s strokovni partnerji in deležniki tako na mednarodni kot nacionalni ravni odložene na kasnejši čas.   Več tukaj: OBVESTILO JAVNOSTI 23.3.20.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja